Sykkeltur: ‘I Prøysens rike’

Se kart: I Prøysens rike

Turbeskrivelse:
Turen starter ved Parkeringsplassen til Mjøsa Ferie & Fritid.

Sving til høyre når man jører ut fra campingplassen og inn på Bureiservegen. Herfra er det en bratt oppopverbakke i ca 2 km. Til venstre ved T-krysset og videre oppoverbakken gjennom åkrene frem til man kommer til Kvarstad gård etter ca 1 km.

Vegen fører forbi Kvarstad (mulighet for en kaffe). I t-krysset tar man til høyre inn til Rørsvegen. Etter 1,1 km svinger man til venstre inn på Rennbergsvegen. Følg vegen i ca 1,6 km og ta til høyre inn på Amsvegen. Etter 2,6 km kommer man til FV84. Her tar man til venstre.

Etter 3,2km – rett etter man har passert en storgård ved navn Hersoug på venstre siden – tar man til høyre inn på Nyhushøgda. Denne grusvegen følger man i 3,2 km frem til man kommer til Åshøgdvegen.
(Obs! Hvis man ønsker å besøke Ringsaker kirke tar man til venstre her og følger Åshøgdvegen i 2,3 km. Samme vegen tilbake.)

Her svinger man til høyre. Etter 2,4km på Åshøgdvegen sykler man til venstre inn på Stolvstadvegen.
(Obs! Ønsker man ikke å besøke Prøysenhuset kan man fortsette på samme vegen)

Etter 1 km på Stolvstadvegen tar man til venstre inn på Stolvstadlia. Etter noen svinger kommer man til Prestvegen og tar til venstre. Følger man denne vegen i ca 1 km ser du området til Prøysenhuset og kan parkere sykkelen.

Etter besøket i Prøysehuset sykler man samme vegen tilbake til man er tilbake på krysset med Åshøgdvegen og tar til venstre. Etter 1,9km kommer man til FV84 og svinger til venstre. Man følger FV84 / Ringsakervegen i 4,2 km. Så tar man til høyre og følger Nesvegen over E6 tilbake til Mjøsa Ferie og Fritidssenter.