Map loading, please wait ...

Forslag for sykkelturer

Turkart: Brumunddal-Helgøya

Start: P-plass i Brumunddal sentrum
Lengde: ca 80 km T/R
Sykkeltid: ca  5 t T/R

Heldagstur som tar deg fra Brumunddal til Helgøya og tilbake. Du kan velge å sykle T/R eller ta hurtigbåten Mjøscharter tilbake fra Helgøya til Brumunddal. Husk å bestille plass til både deg og sykkelen i god tid gjennom appen Mjøscharter. På både Tingnes og Helgøya har vi spisesteder: Nessundet kafé, Hos Karine, Øya Maritim. Sjekk nettsidene til de ulike stedene for åpningstider. I tillegg er det en Joker butikk i Tingnes som har åpent alle dager i uka, inkl søndager.

Hvorfor ikke overnatte på Nes& Helgøya og besøke noe av de severdigheter langs opplevelsesvegen? Bytte ut sykkel for kajakk, eller gi deg selv en utfordring i klatreparken? Besøke Edel Design eller den historiske hagen på Hovelsrud gård? På nettsiden til Midt i Mjøsa ser du hva du kan oppleve her og hvor du kan overnatte!

OBS: Ruta er ikke skiltet så ta med et kart eller last ned ruta på mobiltelefon. Hele turen fører gjennom bølgende terreng med både asfalt og grusveg.

 

Turkart: Den store Nesrunde

Start: Ringsaker kirke
Sykkeltid: ca 4 t

Denne turen viser deg en stor del av Nes-halvøya¨. Hvis ønskelig er det en enkel sak å korte den inn når dere har kommet ned til Mjøsa eller ved å droppe ‘omveien’ til Brumunddal.
OBS: Ruta er ikke skiltet så ta med et kart eller last ned ruta på mobiltelefon.

Turkart med rute: I Prøysens rike

Start: P-plassen ved Mjøsa Feriepark
Sykkeltid: ca 2 timer
En sykkeltur som fører gjennom et frodig og bølgende kulturlandskap. Starten av turen går bratt oppover mot Kvarstad gård. I gardskafféen på Kvarstad gård kan dere ta en velfortjent kafferast før dere fortsetter forbi noen vakre storgårder. Dere kan velge å ta en liten avstikker for å besøke Ringsaker kirke, en middelalder basilika (gratis guider tilstede om sommeren) eller sykle direkte til Prøysenhuset. Den permanente utstillingen ‘Livets Rundgang’ om Alf Prøysen er absolutt verdt et besøk. Kafé Julie – i Prøysenhuset – serverer enkle velsmakende lunsjretter eller/og herlige kaker. (Sjekk åpningstider her!). Heretter følger dere Mjøstråkk skiltingen tilbake til Brumunddal og til Mjøsa Feriepark.

Turkart: Lille Helgøya Rundt

Turstart: P-plassen ved Helgøya kirke.
Sykkeltid: 50 min
Denne sykkelrunde unngår de bratteste bakker på Helgøya. Start ved å sykle nedover hovedvegen mot brua og tar første veg til høyre. Følg deretter hovedvegen hele øya rundt til dere er tiblake ved Helgøya kirke. Er du interessert i kulturminner anbefaler vi en liten avstikker til kalkovnene i Bergevika. Følg severdighetsskiltet. Underveis sykler du forbi Skafferiet på Hovinsholm, den historiske hagen på Hovelsrud gård og Helgøya klatrepark.
OBS: Kjør ruta rundt Øya med sola, da får du de fineste utsiktene hele vegen!

Turkart: Helgøya Rundt

Start: P-plassen ved Helgøya båthavn (Sund)
Sykkeltid: ca 1,5 timer
En sykkeltur på Helgøya, Norges største innlandsøy, som er akkurat passe lang. Bortsett fra en motbakke på drøyt fem hundre meter helt i starten, er dette en ganske lettsyklet runde som kan passe for de fleste, inkludert familier med sykkelvante barn fra ti års alder. Den anbefalte sykkelrute fører over både asfalt- og grusveger. Sett av litt ekstra tid til BieStien, kalkovnene i Bergevika, Skafferiet eller den historiske hagen på Hovelsrud.
OBS: Ruta er ikke skiltet så ta med et kart eller last ned ruta på mobiltelefon.
OBS: Kjør ruta rundt Øya med sola, da får du de fineste utsiktene hele vegen!

Turkart: Lille Nes Tråkk

Start: Parkering i Tingnes
Sykkeltid: ca 2 timer
En sykkeltur over en mer ukjent del av Nes-halvøya med utsikt over Mjøsa største del av turen. De første 3 km av turen på veg ut av Tingnes er oppoverbakke. Heretter fortsetter turen i et bølgende Mjøsterreng. Ta med litt mat og drikke for underveis og ta en stopp ved Rundhaugen som dere sykler forbi etter ca 3/4 av turen. Utsikten herfra er belønningen for denne sykkelturen.
OBS: Ruta er ikke skiltet så ta med et kart eller last ned ruta på mobiltelefon.