Test

Adkomst

Avstand
Kjøretiden til Tingnes, tettstedet på Neshalvøya er

  • 40 min fra Hamar,
  • 45 min fra Gjøvik
  • 30 min fra Moelv
  • 20 min fra Brumunddal

P-plasser
På Nes & Helgøya er det 5 P-plasser som er gode utgangspunkter for å nå alle opplevelser per sykkel. P-plassene er angitt på kartet.
– Tingnes, sentrum
– Helgøya, båthavna
– Stavsjø, Kiwi
– Gaupen, barneskole
– Mjøsa Ferie & Fritid, campingplassen

Adkomst
Veibeskrivelsen vil variere avhengig av hvilken P-plass man velger å starte fra. Tar vi utgangspunkt i parkering i Tingnes:
Fra Nord kjører man E6 frem til avkjøring til 213 Moelv og 213 Nes. Fortsett å følge Fv213 Nes/ Stavsjø til du kommer til Tingnes.
Fra sør følg E6 til avkjøring til 212 Nes. Fortsett å følge FV212, ta til venstre ved avkjøringen til Fv212 Nes kirke og fortsett over Duengerhøgda, ned Bryggevegen til Tingnes.

Offentlig transport
Vær OBS på at offentlig transport dessverre ikke alltid er tilgjengelig for retur til startpunktet. Det er heller ikke alltid mulig å ta med sykkelen din på bus/tog. Sjekk Hedmark Trafikk sin ruteplanlegger for mer informasjon

Transport med båt
Skibladner går i rutefart på Mjøsa om sommeren og tar med seg både personer og sykler. Transport av sykler bør bestilles på forhånd. Sjekk rutetabellene når du planlegger din tur rundt omkring i Mjøsregionen.

Mjøscharter kjører hurtigbåten i rutetrafikk mellom Brumunddal, Hamar, Gjøvik, Helgøya, Stange og Kapp. Sykler er tillatt om bord. Plass må bestilles på forhånd! Ta med din egen sykkel eller bestill sykkelleie fra Infoteket i Tingnes. Sykene står da klar ved brygga.

Destinasjons Service på Hamar kan være behjelpelig med transport av personer og sykler over vann. De ordner raskt transport fra og til enhver brygge ved Mjøsa. Ta kontakt med Espen Bjørkheim på espen@destinasjonsservice.no eller sjekk nettsiden.

 

 

 

vegviser sykkel

Hvordan bruke vårt sykkelrute-nettverk?

På kartet er det angitt et nettverk av utvalgte sykkelveger. Disse vegene er valgt ut med tanke på trafikktetthet, sikkerhet og opplevelsesverdi. De er en blanding av asfalt- og grusveger og samtlige fører gjennom et kupert terreng. Avhengig av hva du vil gjøre underveis og hvor lenge du ønsker å sykle kan du lage din egen sykkelrute.
Obs! Vi anbefaler på det sterkeste kun å sykle på vegene som er merket som anbefalt sykkelveg.

Kartet kan kjøpes hos turistkontorer rundt Mjøsa, hos Joker Tingnes og en del bokhandlere i Mjøsregionen.

Vi har laget noen forslag for temaruter for deg. De ligger klar til å laste ned på Mjossykling.no.

 

Utleie av sykler

NES & HELGØYA
Infoteket – det lokale turistkontoret – har 2 typer el-sykler til utleie: tursykkel og terrengsykler. Personalet hjelper deg gjerne med gode tips, kart og anbefalinger for dagens sykkeltur.

Pris per el-sykkel
– kr 300,- per dag
Hjelm følger med uten ekstra kostnad.

El-syklene kan forhåndsbestilles eller leies ved drop in.
For forhåndsbestilling, ta kontakt på:
– Telefon, 471 65 913
– E-post: post@infoteket.no

BRUMUNDDAL
Turistkontoret i Brumunddal låner ut vanlige tursykler og elsykler. Du finner oss på torget i sentrum.

kontakt:
– telefon: 418 09 731
– e-post: rd@visit-innlandet.no

Wood hotel og camping Mjøsa Ferieprak tilbyr også sykkelutlån.

Overnatting

På Nes og Helgøya er det flere muligheter for overnatting. Fra herskapelige Hoel gård til Mjøsa Ferie & Fritidssenter, fra gårdsovernatting på Nerlien gård til Tretopphytta på Helgøya. Følgende liste inkluderer ikke evt private overnattingssteder som blir annonsert på f.eks. AirB&B

Hoel gård
Nerlien gårdsovernatting
Sterud Gård – feriehus
Klatrehytta 
Sommerfjøset på Hovelsrud
Mølstad gård – feriehus
Mjøsa Ferie & Fritidssenter
Kvarstad gård
Wood Hotel (Brumunddal)

Noen sykkelruter vil føre deg over gårdsplasser. De aller fleste gårder er i aktiv drift og bruk av store maskiner og landbrukskjøretøy er vanlig. Sørg for å få øyekontakt med føreren av slike kjøretøy før du krysser!

Vennligst tilpass farten din når du nærmer deg en gårdsplass, ta hensyn til at det er privat eiendom du krysser og vis respekt for dyr og mennesker.

Takk!